Keputusan SPM..12 MAC 2009

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

Dah lama tak update blog ni...Rasanya nak kata bz pun, tak ada lah bz mana pun..tapi rasa macam tak ada mood lagik nak update blog, nak menaip post apa.hehe...Kesian plak kat blog ni, tuan punya buat tak layan jek kan..adoii..hehe

Hari ni baru lah rasa nak menaip kat blog ni..Walaupun memang sebelum ni memang rasa nak update blog dan hantar post baru..Tapi memandangkan kesihatan diri yang kurang sihat, jadi mood untuk mengupdate blog ni rasanya melayang hilang pergi entah ke mana..haha..Alhamdulillah hari ni bolehlah dikatakan dah sihat sepenuhnya, batuk semua pun dah ok..yang paling lambat nak sembuh, batuk lah..tapi tak pe..ujian kan..Firman Allah dalam Al QUran...sesiapa yang apabila ditimpa musibah hendaklah mengucapkan 'innalillahi waiina ilaihi ro-ji'un...

Setiap kejayaan dan kegagalan atau apa sahaja yang berlaku dalam hidup kita, tidak lain hanyalah untuk menguji tahap keimanan dalam diri kita..melatih diri kita menjadi kuat dan sebagainya...

Erkkk..rasa macam dah lari dari tajuk yang nak disampaikan tu..hehe
Setelah lebih kurang tiga bulan dok bercuti, melepak kat rumah menunggu keputusan SPM..Akhirnya dan nak tiba hari keputusan SPM dikeluarkan..Sebelum ni banyak dengar tarikh result kuar..ada yang kata bulan februari lah..tapi rasa macam tak munasabah je kerana terlalu awal kan..sekarang barulah tarikh tu diconfirmkan...

Ermm..perasaan sekarang dah bercampur aduk dah..Dok countdown bilangan hari yang tinggal je ar sekarang ni..Bayangkan..ni baru hanya nak menunggu keputusan SPM, dah cukup berdebar semuanya..bayangkan kalau umat manusia ni telah diberitahu bila tarikh kita akan mati..macam mana lah perasaan kita semua kan??Macam mana persediaan yang kita akan buat kan..Ermm..MasyaAllah...

Apa pun kepada semua candidate SPM 2008, kepada kengkawan semua, tawakkal je lah kepada Allah mengenai keputusan kita nanti..Janganlah terlalu mengharapkan agar kita mendapat kejayaan yang cukup cemerlang untuk diri kita, tapi banyakkan berdoa, solat hajat agar kita semua dikurniakan keputusan yang baik untuk diri kita, yang memenuhi keperluan hidup kita...

Sebab apa..nanti kalau kita terlalu berharap untuk mendapatkan straight A, kemudian kita tak dapat straight A, dirisaukan kita akan kecewa dengan keputusan tersebut..padahal kita sebagai hamba, wajib bersyukur dengan setiap apa yang Allah kurniakan kepada diri kita, tak kira musibah ke kejayaan ke..Alhamdulillah 'ala kulli hal..dirisaukan jugak, nanti kita akan menyalahkan Allah atas keputusan kita tu nanti...nauzubillahi min zalik...semoga kita semua terhindar daripada itu semua kan..emm...

Apa pun...last but not least...semoga kita semua dikurniakan keputusan yang terbaik untuk diri masing-masing...bersyukur dengan setiap apa yang terjadi..jangan nanti dapat keputusan yang kurang baik, kita dah pun kecewa..kerana Allah dah mengaturkan semuanya yang terbaik dah untuk diri kita, apa yang kita perlukan kekadang tidak baik untuk diri kita..Firman Allah..Kekadang apa yang kita benci sesuatu,akan mendatangkan kebaikan untuk diri kita..Kekadang apa yang kita suka tu akan mendatangkan keburukan untuk diri kita.. Jadi...bertawakkallah...Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang bertawakkal...

________________________________________
* ALHAMDULILLAHI 'ALA KULLI HAL *

7 komenan anda..la la:

Doa(tick) usaha(tick) dan tawakal(tick) all done..moga dapat yang terbaik untuk spm nie

 

Semoga dikurniakan segala yg terbaik jua ;)

 

akak doakan yang terbaik untuk adik :D

 

innallaha la yudhi 'uu ajral muhsiniin..

 

hehe...syukran kathiran buat semua yang sudi mendoakan kejayaan puteri k..barakallahu lakum...

 

InsyaAllah,puteri. Terima segala yg ditentukan karena itu pastilah yang trbaik yang difikirkanNya buat diri kita...aja2 fighting.(^_^)

 

caiyok..caiyok..caiyok..
kalo dpt straight A's, jgn la segan2 nak banje amam ye..ayam golek same pisang mas setandan pun dah kire ok...;)